چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ ۰۱:۰۲
Wednesday Apr 24, 2024 01:02

​پرکاری تیروئید کودکان، شایع‌ترین علت؟

دکتر حسین شهریاری , سلامت کودکان , تغذیه, کودک, فرزند, محیط زیست, ژنتیک, تیروئید ,کلیه و مجاری ادراری ,آزمایشگاه, پاتولوژی, آزمایش خون , salamatkoodakan,
سلامت کودکان: فوق تخصص غدد و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: کودکان مبتلا به نوعی اختلال پرکاری تیروئید موسوم به بیماری گریوز تحمل گرما را ندارند و دمای هوایی که برای عموم متعادل تلقی می شود، برای آنان گرم است.

فوق تخصص غدد و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: کودکان مبتلا به نوعی اختلال پرکاری تیروئید موسوم به بیماری گریوز تحمل گرما را ندارند و دمای هوایی که برای عموم متعادل تلقی می شود، برای آنان گرم است.

 
آریا ستوده  افزود: بیماری گریوز شایع ترین علت پرکاری غده تیروئید به دلیل مشکلات ایمنی بدن است.
 
وی اظهار داشت: در این بیماری، غده تیروئید از حد طبیعی بزرگ تر می شود و بیش از اندازه هورمون ترشح می کند، گاهی غده تیروئید آنچنان بزرگ می شود که موجب اختلال در بلع کودک می شود.
 
این فوق تخصص غدد خاطرنشان کرد، کودکان مبتلا به گریوز دچار کمبود وزن همراه با اشتهای فراوان می شوند.
 
ستوده، تغییرات رفتاری شامل بی قراری و تمرکز نداشتن، بد خوابیدن، خستگی و خواب آلودگی و افت درسی را از جمله نشانه های بروز بیماری گریوز در کودک برشمرد.
 
وی گفت: گاهی والدین، کودکان مبتلا به بیماری گریوز را با علایم بیش فعالی و تمرکز نداشتن نزد متخصصان می برند.
 
این استاد دانشگاه با تاکید براینکه اینگونه کودکان باید به متخصصان غدد مراجعه کنند، افزود: تپش قلب، اگزوفتالمی - بیرون زدگی چشم- ، لرزش، عرق، اسهال، بی قراری و خستگی از علایم ابتلا به بیماری گریوز است.
 
ستوده اظهار داشت: بیماری گریوز با داروهای ضد تیروئید، کنترل و غده تیروئید به تدریج کوچک تر می شود.
 
وی خاطرنشان کرد، روش درمانی استفاده از یدرادیواکتیو نیز در کودکان بیش از 10 سال استفاده می شود اما این روش درمانی، غده تیروئید را بطور کامل از کار می اندازد و چون هورمون تیروئید برای سلامت بدن لازم است کودک ناگزیر به استفاده از هورمون تیروئید تا آخر عمر خواهد شد.
 
این فوق تخصص غدد تاکید کرد، روش جراحی نیز برای درمان بیماری گریوز به کار گرفته می شود اما استفاده از این روش برای کودکان به دلیل داشتن عوارضی مانند از کار افتادن غده پاراتیروئید، اختلال خونرسانی در غده پاراتیروئید و گرفتگی صدا، توصیه نمی شود.

منبع: مجله نی نی بان

۱۳ اسفند ۱۳۹۸
کد خبر : ۲۵۵
کلیدواژه ها: دکتر حسین شهریاری , سلامت کودکان , تغذیه, کودک, فرزند, محیط زیست, ژنتیک, تیروئید ,کلیه و مجاری ادراری ,آزمایشگاه, پاتولوژی, آزمایش خون , salamatkoodakan,

نظر بیننده ها

امتیاز را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید